Theorie Auto

Om praktijkexamen of een tussentijdse toets  te mogen doen voor het rijbewijs dient u eerst in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Bent u niet in het bezit van een geldig theoriecertificaat, dan mag u ook geen praktijkexamen of tussentijdse toets doen.
U kunt via ons op verschillende manieren de theorie eigen maken. Dit kan op de volgende manieren:

  • Online theoriecursus
  • 3D online theoriecursus
  • Een theorieboek met oefenvragen op cd-rom of via een zogenaamde internetkaart.

Via Rijschool van de Mortel kunt u kiezen voor de verschillende theorieproducten welke wij aanbieden en welke het beste bij u en uw leerstijl past.
De 3D online theoriecursus staat niet in de webshop maar kan bij onze rijschool aangekocht worden. U ontvangt dan een kaart met daarop een inlogcode waarmee u 4 maanden kunt inloggen in de online leeromgeving. De 3D online theorieopleiding onderscheid zich door duidelijke 3D animaties en de geheel ingesproken theorieopleiding.

Mocht u vragen hebben over de theorie of extra uitleg nodig hebben bij een bepaald onderdeel, dan staan wij natuurlijk klaar om u hiermee te helpen.

Aanvragen theorie examen

De aanvraag voor het theorie examen is heel eenvoudig zelf aan te vragen. Via de website www.mijncbr.nl kunt u zelf het examen aanvragen op een door u gewenst tijdstip. U heeft hier wel een DigiD voor nodig. Heeft u deze niet, dan kunt u deze aanvragen via www.digid.nl. Nadat u met uw DigiD heeft ingelogd op www.mijncbr.nl klikt u in de hoofdmenubalk op reserveren. Vervolgens kiest u voor Theorie examen auto, bromfiets, motor, T-rijbewijs.
U komt vervolgens op een pagina waar u kunt kiezen op welke locatie u examen wilt doen. Klik de examenplaats aan en klik vervolgens op zoek.
r zal dan een lijst getoond worden wanneer er mogelijkheden zijn op de door u gekozen examenplaats. Vervolgens kunt u een plaats reserveren.